söndag 6 oktober 2013

Gotland - Norra ön


Jag har i tidigare inlägg berättat om Visby, men de riktiga smultronställena de finner du lite varstans på ön.Att bo


Fabriken Furillen - futuristiskt, minimalistiskt och unikt. I ett gammalt kalkbrott på halvön Furillen ligger detta trendiga hotell. Lokal för modeplåtningar och rockvideos och nu ett populärt hotell. Maten är underbart och naturen oslagbar. Byredoprodukter i badrummet förhöjer lyxkänslan. I receptionen är de hjälpsamma och kan ge tips om utflykter eller hjälpa till att arrangera islandshäst-turer.

Fårösunds fästning - med ambitionen att skapa Gotlands mysigaste och trevligaste hotell kan man väl inte misslyckas? Nej, här stortrivs man. Lite mindre kargt än Furillen både till atmostfär och natur. Ägaren Peter Alvérus får vem som helst att känna sig som en i familjen. Stilrent hotell med en trevlig restaurang och snygg inredning från gotländska GAD. Missa inte badtunnan när höstkylan slår till!

Att göra

Du kan inte lämna Gotland utan att ha köpt ett fårskinn från ett riktigt gutefår. De vackra gråa fåren är en del av landskapsbilden. På Pavalds gård finns både ett sommaröppet fik och oerhört vackra skinn till mycket bättre pris än inne i Visby. Har man tur kommer man precis lagom till fårklippningen och får en riktig inblick i gårdslivet på ön.

Med Fia på Fårö Islandshästar får du egentligen den bästa sightseeingen. Till häst tar man sig dit man inte kommer med bil och får ta del av den riktiga gotländska naturen. Det finns långa och korta ritter och hästar för alla ryttare oavsett om man är van eller inte. Efter att ha galopperat på Fårös stränder har jag svårt att tänka mig att rida en vanlig turridning igen.


             
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar